Srbija u programu stipendiranja žena naučnika

Bez autora
Jun 03 2010

Danas je potpisan Protokol o saradnji između Nacionalne komisije za saradnju sa Uneskom i kompanije “Loreal Balkan” povodom pokretanja programa nacionalnih stipendija “Za žene u nauci”. U Srbiji 45 posto naučnika čine žene i to je jedan od najvećih procenata u Evropi i svetu. U drugim zemljama taj procenat se kreće od 10 do 20 posto. Potpisivanjem ovog dokumenta otvoren je konkurs za mlade naučnice na doktorskim i postdoktorskim studijama, koje se bave naučno-istraživačkim radom u oblasti prirodnih nauka. Sve naučnice koje nemaju više od 35 godina mogu se do 1. septembra prijaviti za program i da konkurišu za jednu od dve stipendije u iznosu od 5.000 evra. Srbija je ovim projektom ušla među 40 zemalja u kojima se sprovodi program stipendiranja mladih naučnica. Kroz ovaj program biće formirana nova elita mladih naučnica, koje će u godinama koje dolaze konkurisati za prestižne svetske nagrade. Cilj projekta je da se mlade naučnice ohrabre za to da se posvete karijeri, ali i da izgrade samopouzdanje.

Srbija u programu stipendiranja žena naučnikaDanas je potpisan Protokol o saradnji između Nacionalne komisije za saradnju sa Uneskom i kompanije “Loreal Balkan” povodom pokretanja programa nacionalnih stipendija “Za žene u nauci”.

U Srbiji 45 posto naučnika čine žene i to je jedan od najvećih procenata u Evropi i svetu.

U drugim zemljama taj procenat se kreće od 10 do 20 posto.

Potpisivanjem ovog dokumenta otvoren je konkurs za mlade naučnice na doktorskim i postdoktorskim studijama, koje se bave naučno-istraživačkim radom u oblasti prirodnih nauka.

Sve naučnice koje nemaju više od 35 godina mogu se do 1. septembra prijaviti za program i da konkurišu za jednu od dve stipendije u iznosu od 5.000 evra.

Srbija je ovim projektom ušla među 40 zemalja u kojima se sprovodi program stipendiranja mladih naučnica.

Kroz ovaj program biće formirana nova elita mladih naučnica, koje će u godinama koje dolaze konkurisati za prestižne svetske nagrade. Cilj projekta je da se mlade naučnice ohrabre za to da se posvete karijeri, ali i da izgrade samopouzdanje.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik